Univerzální kuchyňský set, který oceníte při každodenní přípravě obědů, večeří ale i snídaní a svačin Kuchyňský nůž N°112 Univerzální pomocník při krájení zeleniny, očišťování ovoce, ale také při porcování menších kousků masaDélka čepele: 10 cmTloušťka čepele: 1,5 mmV balení světle modrý, oranžový, světle zelený a švestkový nůž Dřevo 95% dřeva, ze kterého se vyrábějí rukojeti, pochází z udržitelně obhospodařovaných francouzských lesů Nedochází k přílišnému kácení lesů a znečištění ovzduší při dlouhém transportu – tím vším je méně zatěžována příroda Hlavní dodavatel dřeva má své lesní plochy ve francouzském regionu Jura a samozřejmě je držitelem PEFC certifikátu Nerezová ocel Výběr oceli je jeden z nejdůležitějších materiálů samotného nože Určuje životnost a kvalitu samotného ostří Pro nože značky Opinel byla vybrána vysoce kvalitní švédská ocel 12C27 (Sandvik) Tato ocel je vysoce odolná vůči korozi a jednoduchá na údržbu díky přídavku chromu Přídavek uhlíku v oceli (0,40%) zajistí excelentní hranu, která drží tvar i při styku s tvrdším materiálem bez nutnosti broušeníPříběh ikonické značky Opinel začíná v 19 století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolíTen pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel