Logo Logo
Zwilling Four Star špikovací nůž, 100 mm
Zwilling Four Star špikovací nůž, 100 mm
Krátky popis Diskontní produkt Zwilling Four Star špikovací nůž, 100 mm od výrobce Zwilling u nás najdete výhodně od 1450 Kč
Obvyklá cena
  • 1450
Výrobce/Značka
Zwilling
EAN 4009839006913
Hodnocení
  Špikovací nůž - z klasické, osvědčnené kolekce Four Star od Zwilling JA Henckels Dlouhé ostří slouží k snadné přípravě masa bez poškození jednotlivých vláken, ale také k snadnému krájení bylinek, ovoce a zeleniny Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť pro pohodlné a bezpečné použití Dostupný ve dvou variantách, 80mm/100mm Řada nožů Four Star S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling JA Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí speciální směs nerezové oceli Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje) Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje ruční doostření a leštění, kontrola laserem bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice doživotní záruka na výrobní vady čepele lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí    Technologie a výroba Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám K plné střence je rukojeť pevně přichycena 3 robustními nýty, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin) Údržba nožů Zwilling Mytí a čištění Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože) Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky Krájecí podložka Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří Ostření / broušení Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů Bezpečné uložení Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože  Správný nůž Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž
Délka 100 mm
Varianty produktu
Další produkty od výrobce Zwilling
Další produkty v kategorii Špikovací nože